Svenska kvinnor drömmer om att vara otrogna

Sedan levde de lyckliga i alla sina dagar.
Inte om svenska kvinnor får drömma.
19 procent fantiserar om en otrohetsaffär.

Ingen kan påstå att det är enkelt med tvåsamhet. Två viljor ska jämkas och visst kan det vara irriterande när det ligger smutsiga strumpor på golvet och ens partner ligger i soffan och slötittar på sportkanalen. När förälskelsen är över och vardagen knackar på, är det många svenska kvinnor som drömmer att vara otrogna mot sin partner. Främst är det kvinnor mellan 31 och 45 år som flyr från vardagstristessen till drömmar om en passionerad affär.

“Då ingen utveckling sker, kan endera parten välja att låta tankarna vandra mot nya jaktmarker

– Tankar och otrohet brukar dyka upp då man inte får sina emotionella och sexuella behov mötta i en relation. Många par stagnerar och blir rigida i sina sätt att relatera gentemot varandra. Då ingen utveckling sker, kan endera parten välja att låta tankarna vandra mot nya ”jaktmarker”, förklarar Eva Rusz, psykoterapeut.
Om man låter otroheten förbli en fantasi, är det inget som egentligen skadar varken kvinnorna själva eller relationen.
Tvärtom.
– Det kan faktiskt göra oss mer pilska och uppfinningsrika inom våra befintliga relationer om där finns tillit och kärlek kvar. Kolla bara hur porrindustrins alla filmer och tidningar i åratal har aktiverat människans fantasier. Det finns de som inte kan hantera det och hamnar i porr- eller sexmissbruk, precis som andra beroenden, men majoriteten tror jag kan piffa upp sina sexliv på detta sätt, säger Eva Rusz.
Men vad händer om man agerar på sin otrohetsfantasi och låter den bli verklighet? Då kan relationer rämna och allt ställas på ände.
– Sex, tillfredställelse, omtanke eller ett knapplöst knull är vad de flesta förväntar sig av en otrohetsrelation. Men äkta kärlek kan givetvis också uppstå om man fortsätter relatera och knyta an till varandra – det vill säga att man då relaterar mer än bara till det fysiska sexet, säger Eva Rusz.

Dela med dig